Funktionell och snygg butiksinredning

Butiksinredning behöver både vara stark och snygg för att på bästa sätt praktiskt förvara och visa upp produkter.

En butiks framgång beror på många olika faktorer och en av dem är dess inredning, som både ska se snygg ut och harmonisera form-och färgmässigt med butikens image samt vara hållbar. Metall är ett populärt material att använda vid framställning av butiksinredning just för att det är så mångsidigt. Det kan formas och färgas i det oändliga, samtidigt som även den tunnaste metallprodukt är mycket stark och kan tåla de påfrestningar som kommer med butiksmiljön. Vill du komma i kontakt med företag som jobbar med butiksinredning hittar du många här >

Flexibel inredning
Det ligger många olika processer bakom en välgjord metallprodukt, och dessa bestäms av produktens form och syfte. För butiksinredning såsom hyllor eller displayställ är trådbockning en populär metod. Detta innebär att man använder sig av metalltråd för att böja fram en viss design. Det finns tråd av alla möjliga metaller såsom järn eller koppar och tack vare trådformen är detta bland det mest flexibla sättet att forma möbler av metall, och i stort sett vilken kreativ form som helst kan uppnås. Just hyllor eller ställ i en butik behöver vara lätthanterliga så att de kan flyttas runt och organiseras på nya sätt då de flesta butiker kontinuerligt arrangerar om efter säsonger och utbud. Därför är hyllor och ställ av metalltråd bra alternativ som utöver sin nätta design också står emot knuffar, stötar och även vikten från tunga produkter.

Klädhängare och galgar
Även valet av galgar är viktigt. Helhetskänslan i butiken styrs av många saker, även vad du väljer för galgar. Trägalgar, trägalgar eller trådgalgar. Billiga eller påkostade. Fula eller snygga. Prata med en duktig inredare för att få goda råd när du ska välja galgar.

Rätt skydd
För att tillverka metallprodukter av hög kvalitet krävs mycket mer än bra metall och en snygg design. Det krävs också att man behandlar metallen för att ge det skydd som produkten behöver. Först och främst måste man veta vilken miljö produkten kommer befinna sig i och hur den bör se ut, för att på bästa sätt välja tillvägagångssätt. När det gäller butiksinredning krävs både skydd mot fukt, stötar, slitage samt elektricitet. Dessutom är kraven på estetiskt tilltalande produkter mycket höga. Metalltråd ges ofta rostskyddsbehandling redan innan det används för att tillverka möbler, och denna behandling sker ofta genom förnickling. Detta innebär att nickel appliceras på metallytan genom olika processer vilket ger både rostskydd och ett vackert glansigt yttre. En annat vanligt sätt att inredning av metall är galvanisering där istället ett skikt av zink appliceras. Det båda dessa sätt har gemensamt är att de lämpar sig väl till inredning då de motstår både repor, fukt och elektricitet samtidigt som de ger glansiga ytor. Dessutom är de billiga, då man inte behöver göra mer avancerade processer som kan krävas vid produkter som ska vistas utomhus.

Modern teknologi
Tack vare moderna industriverkstäder kan stora volymer inredning produceras till högsta kvalitet men lägsta pris. De maskiner som bockar, svarvar eller fräser fram den design man vill ha på en hylla eller ett ställ är i hög grad automatiserade. Datorer används för att både med hjälp av 3D-teknik projicera en modell av den ritade produkten samt ge kommandon till maskinerna som utför arbetsmomenten. Även den finputs och ytbehandling som krävs för att få fram riktigt snygg butiksinredning är behjälpt av moderna och precisa redskap som garanterar gott resultat till låg produktions kostnad.

Pulverlackerad butiksinredning

Pulverlackerad butiksinredning

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)