Våtlackering

Våtlackering eller pulverlackering

Som kund så är man inte alltid medveten om skillnaderna mellan olika typer av industrilack. Det som står i fokus är kostnad, produktionshastighet och så givetvis resultat. För att komma fram till om man ska använda sig av våtlackering eller av pulverlackering så kan det vara klokt att rådgöra med den verkstad som man funderar på att leja för uppdraget. Det kan ju vara så att man kommer på nya tankar då man inser att våtlackeringen faktiskt är att föredra som till exempel då det rör sig om billackering där man vill få ett resultat som verkligen glänser. Med modern ytbehandling så ska man kunna nå exakta resultat och det oavsett om lackningen sker med hjälp av automatiska maskiner eller för hand.

Våtlackering

Det spelar ingen roll om man väljer en verkstad som erbjuder våtlackering i Stockholm eller på annat håll i Sverige för den här ytbehandlingsmetoden kommer med exakta färgkoder så att man kan vara säker på att det blir rätt nyans på de delar som behandlas. Med våtlackering så kan man färglägga mer än metall som till exempel trä eller plast och den här metoden är extra bra då det är så att man behöver lacka ett material som inte kan utsättas för alltför höga temperaturer. Med våtlacken så får man ett resultat som är extra blankt och ytan blir väldigt fin. Dessutom så kan den här lacken fungera som ett extra skydd mot slitage och mot rost.

Pulverlackering

Pulverlackering är en annan färgteknik som också ger en fin yta men inte samma blanka egenskaper som våtlackningen. Pulverlackningen anses vara väldigt praktisk och miljövänlig då man ser till att färgen inte spills utan används på maximalt vis. Det här är ju även kostnadseffektivt. Med pulverlacken så har man också bra valmöjligheter vad gäller själva färgen och resultatet ger en hållbarhet som man drar stor nytta av.

Viktigt att tänka på

Det är förstås lätt att säga att man föredrar den lackningsmetod som kommer att kosta minst men man måste även vara medveten om att det är mer som kommer att spela roll då man ska välja. Det man kanske inte tänker så mycket på är det där med förarbetet. Om det som ska lackeras inte förbereds på rätt sätt så spelar det ingen roll om man har högkvalitetslack för det kommer ändå inte att bli bra och hållbart. Priset spelar roll men innan beslut fattas så ska man ta ett samtal omkring resultat och hur verkstaden kommer att försäkra att man får våtlackering eller pulverlackering som sitter som den ska och ger det utseende som man är ute efter.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)