Tala om att du ska likvidera aktiebolag

När arbetsprocesser ofta inkluderar legoarbeten så är det viktigt att betänka hur en likvidation av bolaget kan komma att påverka leverantörer. Nu handlar det inte om konkurs utan om en situation där du väljer att likvidera aktiebolag frivilligt. Kanske kommer du att sälja det till en bolagsservice som kan utföra snabbavveckling.

Likvidera aktiebolag på ett bra sätt

Det är viktigt att likvidera aktiebolag på ett lagligt och bra sätt. Om du gör fel så kan det bli dyrt. Det finns tydliga regler för hur ett aktiebolag ska avvecklas. Det är inte bara att stänga verkstaden och sluta jobba på den. Men det kan ju kännas komplicerat att själv sätta sig in i alla regler.

Det är också på grund av detta som många företagsledare ger uppgiften till ett finansbolag som har erfarenheten och tiden till processen. Det här görs enkelt genom att bolaget säljs för att sedan avvecklas. Men innan du kan sälja bolaget för att likvidera det så måste det vara avvecklat rent fysiskt. Det betyder att pågående legoarbeten ska avslutas och att kontrakt måste ses över.

Se över abonnemang

Abonnemang och kontrakt med legoleverantörer kan ha villkor som gör att du inte kan avsluta dem hursomhelst. Det här är något som du bör betänka på ett tidigt stadie. Det gäller att du säger upp samarbeten i god tid. Om du bryter mot avtal så kan det komma att kosta en hel del pengar.

Se över de villkor som ingår i abonnemang och kontrakt. Om det går att avsluta utan att tala om att bolaget ska likvideras så kan det vara en fördel. Då slipper du ju ryktesspridning om varför du väljer att likvidera aktiebolag.

Om det finns regler som gör att det blir lite komplicerat att lägga ner samarbetet i tid så får du se på möjligheter att ändra detta. Då får du ta ett samtal med legooperatören och se om ni kan komma överens om en bättre lösning som inte kommer att skada någon inblandad.

Använd en checklista

När du ska likvidera aktiebolag så är det alltid bra att jobba med en checklista. Detta särskilt då du lägger ut arbeten på legooperatörer med jämna mellanrum. Om det finns många som du måste säga upp samarbetet med i tid så är det bra att du har dessa nedtecknade på en lista.

En lista gör det enklare för dig att se till att du inte missar något av all de viktiga steg som måste tas innan du kan sälja bolaget för avveckling. Du kanske behöver professionell hjälp för listan av en ekonomisk rådgivare som vet precis vad du bör tänka på inför likvidationen.

28 jun 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)