Låta någon annan utan kunskap om ytbehandling avsluta bolag åt dig

Rent praktiskt så är det så att man kan låta någon annan likvidera bolag åt en och det behöver inte vara ett företag som kan ytbehandling som våtlackering. Det här kan man välja om man känner att man vill bli av med ansvaret för verksamheten så fort som bara möjligt. Det hela går till på så vis att man säljer aktiebolaget till ett företag som sedan kommer att avveckla det. Man kan göra detta såvida man har all bokföring under kontroll och inte är i ett läge då det snarare är tal om ansökan om konkurs. Det viktigaste är att företaget som köper kan allt om laglig avveckling av ab i Sverige!

Kan man tjäna på att likvidera bolag?

Hur mycket man kommer att tjäna på att likvidera bolag beror på vad det är värt. Det här är något som i sin tur beror på hur det har gått för verksamheten. Det kan ju vara så att bolaget är värt en hel del pengar och då är det klart att man ska få ut dessa av en försäljning även då man väljer att avsluta bolag och helt likvidera det.

Det kommer att kosta en slant att låta någon annan sköta avvecklingen men det kan det vara värt. Det här går många gånger mycket snabbare än att sälja aktier eller på annat sätt överlåta verksamheten. Man får pengarna så snart som man har sålt och sedan så behöver man ju inte ta hand om mer administrativt arbete vilket sparar tid till annat som man hellre vill syssla med. Innan försäljning så bör man förstås ta reda på hur man ska göra med industrimaskiner och annat som har ett högt värde och som man kan få in mer pengar för.

12 jul 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)