Behöver man ytbehandla en dagvattenkassett?

Många industriobjekt kräver någon form av ytbehandling för att erbjuda den styrka och hållbarhet som förväntas. Föremål som är av metall kommer att bli snyggare och slitstarkare då man behandlar med pulverlackering. För en möbel som ska användas som butiksinredning så är det viktigt med ytbehandlingen som gör att man får ut många år av den. Men för en dagvattenkassett så kan man ju knappast prata om estetik. Dessutom så är den gjord av plast så det kommer inte att bli tal om förnickling eller förzinkning som är metoder som är uteslutande till för metallföremål.

En dagvattenkassett ska också hålla

En dagvattenkassett måste hålla länge. Det är också därför som man använder sig av plastmaterial för att skapa kassetter och fördröjningsmagasin. Platsen är hård nog för att stå emot rötter som vill ta sig igenom och samtidigt så är den lätt att bearbeta. Med modern tillverkningsteknik så får man fram perfekta system som man kan koppla ihop under marken. Dagvattenkassettens uppgift är viktig. Den kommer att se till att man slipper vattenansamlingar som kan leda till översvämningar. Det är något som man behöver på privata tomter såväl som på allmänna platser.

Plasten som man gjuter eller på annat sätt formar till en kassett är klar då den har svalnat. Man behöver alltså inte lackera eller på annat sätt bearbeta materialet för att det ska bli extra slittåligt. Det spar på tid och gör att man får en kostnadseffektiv produktion. Det finns ingen anledning till att ens försöka lägga på färg eller lack. Den kommer ju bara att skalas av plasten då den ligger i marken. Estetik behöver man alls inte tänka på vad gäller dagvattensystem under mark även om vissa som är insnöade på ämnet beskriver kassetter, magasin och rör som mycket vackra.

Plast som inte skadar naturen

Men plast är ju ett omtalat material. Många är rentav emot att den fortsatt används för produkter som används i hemmet. De dagvattenkassetter som grävs ner i marken är gjorda av plast som inte kommer att skada natur och djur. Det är inte så att den är så mjuk att djur kan äta av den och dessutom så kommer man inte att släppa ut gifter i marken då vatten rör sig genom kassetten och vidare i rörsystem som även dessa är gjorda av plast.

Dessutom så är det viktigt att betänka vad som händer om man måste gräva upp i ett område titt som tätt. Med plastkassetterna så får man lång hållbarhet. De behöver inte ligga särskilt djupt så om man måste gräva upp för underhåll så behöver det inte betyda ett så stort ingrepp. Dagvattenkassetten blir en naturlig del av miljön på plats och det är bra.

21 dec 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)